top of page
Joukkuekuva

MEIDÄN HISTORIA

Tiesitkö muuten, että joukkueemme tunnetiin aiemmin nimellä DHL Hockey Team tai DHL Slapshots? Tai että joukkueemme motto "Forward with passion" on itsensä Teemu Selänteen suusta päästämä lausahduss, kun hän lähetti joukkueellemme videotervehdyksen. Alla lisää mielenkiintoista tietoa joukkueestamme!

MR. TAXI HOCKEY CLUB

1990 - ALKU

Vuonna 1990 Vantaalle perustettiin harrastejääkiekkojoukkue. Joukkue perustettiin erään yrityksen työhyvinvointia edistämään. Joukkue koostui jo tuolloin eri ikäisistä kavereista, joita yhdisti intohimo jääkiekkoon. Joukkueen alkuaikoina pelaajien vaihtuvuus oli suurta, mutta tänä päivänäkin tuolta ajoilta joukkueessa kiekkoilee muutamia pelaajia, jotka muodostavat joukkueen ydinrungon.

2000-luku - KAKSI JOUKKUETTA

2000-luvulla usean vuoden ajan joukkueen pääsponsorina toimi logistiikkayritys DHL. Joukkue muodostui kahdesta erillisestä joukkueesta, DHL Slapshotsista sekä DHL Hockey Teamista. Näistä DHL Slapshots pelasi pitkään ja menestyksekkäästi jääkiekkoliiton alaista Harraste Ilta Kevyt Ultralight -sarjaa. DHL Slapshotsin kotihalli oli Tikkurilan jäähalli, jossa joukkue harjoitteli ja pelasi kotiottelunsa. Samaan aikaan toinen joukkue, DHL Hockey Team, pelasi Jääkiekkoliiton ulkopuoleista sarjaa kotihallinaan Myyrmäen jäähalli. Kumpaakin joukkuetta vaivasi pelaajapula ja tuolloin olikin tyypillistä, että osa pelaajista oli mukana kummassakin joukkueessa.

2012 - KOTISIVUT

Kaudelle 2012-2013 DHL Slapshots nousi pykälää ylempään harrastesarjaan Harraste Ilta Kevyt. Samana vuonna joukkueelle avattiin omat nettisivut, jolloin otteluiden lopputulosten ja pistepörssien taltiointi vakiintui. Kotisivuille alettiin lisäämään myös mm. otteluraportteja ja uutisia.

2014 - YHDISTYMINEN

Kaudelle 2014-2015 joukkueet päätettiin yhdistää. Käytännössä tämä tapahtui niin että DHL Slapshots lakkautettiin ja joukkueen aktiivisimmat pelaajat siirtyivät DHL Hockey Teamin vahvuuteen. Näin saatiin kasaan joukkue, joka sai otteluihinkin kolme täyttä kentällistä pelaajia. DHL Slapshotsin Tikkurilan jäähallin vuorosta luovuttiin ja joukkueen kotihalliksi valittiin Myyrmäen jäähalli. Joukkue päätti jatkaa DHL Slapshotsilla hyväksi havaittua Harraste Ilta Kevyt -sarjaa.

2015 - MR. TAXI HOCKEY CLUB

Vuonna 2015 kuljetusyritys Mr. Taxi ryhtyi joukkueen uudeksi pääsponsoriksi. Sponsorivaihdoksen myötä joukkueen nimeksi vaihtui Mr. Taxi Hockey Club, tuttavallisemmin MTHC. Myöhemmin samana vuonna joukkueelle julkaistiin uusi logo ja peliasu.

2016 - PRONSSIA

Mr. Taxi Hockey Clubin ensimmäinen kausi (2015-2016) päättyi alemman jatkosarjan 3. sijaan ja pronssijuhliin. Kauden päätteeksi joukkue suuntasi Espanjan Granadaan historian ensimmäiseen, joukkueen nimeä kantavaan turnaukseen, Mr. Taxi Cup:iin. Turnauksesta tuliaisena oli hopeamitali.

2017 - MESTARUUS

Kausi 2016-2017 päättyi Mestis-jatkosarjan kultajuhliin! Mestaruus ratkesi dramaattisten vaiheiden jälkeen finaalipelissä rangaistuslaukauskilpailussa vieraskaukalossa Matinkylässä. Kauden päätteeksi joukkue matkasi jo perinteeksi muodostuneeseen turnaukseen Espanjaan, mistä irtosi edellisvuoden tapaan turnauksen 2. sija.

2018 - NHL

Kausi 2017-2018 alkoi sensaatiomaisen hyvin ja kausi jatkuikin kovimmassa mahdollisessa jatkosarjassa, NHL:ssä. Jatkosarjassa kyyti oli kylmempää ja loppusijoitus oli vasta 10. Kauden päättänyt turnaus Mr. Taxi Cup Granadassa ei sekään tuonut kaudelle yhtään mitalia. Tahmeasti sujuneen turnauksen jälkeen loppusijoitus oli vasta neljäs.

2019 - KHL

Kauteen 2018-2019 joukkue ilmoittautui mukaan kovimpaan Harraste Ilta Kevyt -sarjaan, eli KHL:ään. Edellisistä kausista poiketen sarjassa ei pelattu erillistä alku- ja jatkosarjaa, vaan kaikki joukkueet kohtasivat toisensa kertaalleen. Näin ollen otteluita kertyi kaikkiaan 19 runkosarjan osalta, joista voittoja saatiin kairattua kuusi. Kaksi kertaa päädyttiin pistejakoon ja peräti 11 hävittiin. Runkosarjan päätteeksi joukkue majaili sijalla 13/20 kahdeksan parhaan jatkaessa pudotuspeleihin. Näin ollen pudotuspelikevät jäi haaveeksi.

2020 - LIIGA

Kaudelle 2019-2020 palattiin vanhaan tuttuun alkusarja-jatkosarja systeemiin. Joukkue ilmoittautui pykälää alempaan alkusarjaan kuin viime kaudella, nyt vuorossa oli Liiga-kausi. Alkusarjassa pelattiin yksinkertainen sarja, jossa otteluita kertyi yhteensä 12. Näistä joukkue onnistui voittamaan puolet, kolmesti pelattiin tasan ja vain kolmesti kaukalosta poistuttiin tappio kärsineenä. Nöin ollen alkusarjan sijoitus oli 3/13, joka tiesi kuuden parhaan joukkoon jatkoa ylempään jatkosarjaan. Jatkosarjassa joukkue voitti vain yhden ottelun viidestä kärsien neljä tappiota sijoituksen ollessa 6/6. Tämä tiesi pudotuspelien ulkopuolelle jääntiä jo kolmantena kautena peräjälkeen.

2020-2023 - COVID JA SEN JÄLKEEN

Kausi 2020-2021 keskeytettiin marraskuussa 2020 maailmalla levinneen Covid-viruksen takia. Seuraavan kerran kiekkoa päästiin pelaamaan kaudella 2021-2022, jolloin joukkue pelasi korkeinta mahdollista Harraste Ilta Kevyt -sarjaa, NHL:ää. Kausi sujui kovassa sarjassa heikosti tilastoilla 3 voittoa, 5 tasapeliä ja 8 tappiota. Näin ollen pudotuspelikevät jäi jälleen haaveeksi.

Kaudelle 2022-2023 joukkue pudottautui pari sarjaporrasta alemmaksi, Harraste Ilta Kevyt Liigaan tavoitteenaan päästä kevään pudotuspeleihin usean vuoden tauon jälkeen. Kausi sujuikin edellisiä kausia paremmin ja runkosarjan jälkeen kasassa olikin 5 voittoa, 2 tasapeliä ja 11 tappiota. Tämä oikeutti pudotuspelipaikkaan ja puolivälieräotteluun. Puolivälieräotteluun HC Tankkia joukkueemme lähti selvänä altavastaajana, olimmehan hävinneet runkosarjakohtaamiset lukemin 2-4 ja 10-0. Pudotuspelit ovat eri pelejä sanotaan, ja niin vain joukkue onnistui raapimaan 2-3 vierasvoiton Salmisaaren hornankattilasta. Välierässä tie nousi kuitenkin pystyyn, kun GV-Hockey kylvetti Sipoossa itsensä finaaliin lukemin 10-4. Pronssiottelussa vastaan tuli JäTe, mutta joukkueen eväät olivat selkeästi syöty jo puolivälieräottelussa, sillä pronssiottelun tappio lukemin 11-2 ei jättänyt selittelyille sijaa. Kausi päättyi siis 4. sijaan, joka oli huomattava petraus edeltävistä kausista.

2024 - MUUTOKSIA

Kaudelle 2023-2024 harrastejääkiekko koki suuria muutoksia Jääkiekkoliiton uudistaessa sarjasysteemiä. Uutena asiana oli joukkueiden ja niiden pisteytys, jonka mukaan sarjataso määräytyi. Joukkueemme pisteiden perusteella sarjatasoksi valikoitui Harrasta 3. divari. Kauden edetessä kyseinen sarja osoittautui joukkueellemme turhan kovatasoiseksi, varsinkin, kun joukkueeseen oli kesällä 2023 liittynyt muutama uusi pelaaja. Joukkue kipuili pelisysteeminsä kanssa läpi kauden ja saldoksi jäikin surkea 2 voittoa, 2 tasapeliä ja 11 tappiota. Kausi päättyi runkosarjaan ja valmistautuminen kaudelle 2024-2025 aloitettiin hyvissä ajoin.

KOTIKAUKALOMME

Maantienpelto 1, 02650 ESPOO

bottom of page